סיווג קבלני לקבלנים של בנייה קלה מעץ
בנייה קלה מעץ הופכת לפופולרית יותר ויותר, ולכן עוד ועוד קבלנים נכנסים לענף. אחת הדרכים האפקטיביות להבין עד כמה מיומן ומקצוען כל קבלן שמבצע פרויקטים של בנייה קלה מעץ היא לבחון את הסיווג הקבלני שלו. לכן, לכל קבלן בתחום יש אינטרס מובהק להעלות את הסיווג, וכאן בעמוד תמצאו מידע עדכני ורלוונטי בנושא הזה.
לפרטים נוספים ויעוץ חינם השאירו פרטים 🏡
סיווג קבלני לקבלנים של בנייה קלה - איך זה עובד ואיך מעלים אותו?
מהם הסיווגים האפשריים של קבלנים בענף הבנייה הקלה?
עד 2018 בנייה טרומית נחשבה לענף בפני עצמו. באותה שנה יושמה רפורמה מקיפה בתחום רישום וסיווג הקבלנים, ומאז הבנייה הקלה היא חלק מענף הבנייה. כלומר, כל הכללים שחלים על קבלנים שמבצעים פרויקט בנייה "רגילה" חלים גם על קבלנים של בנייה קלה מעץ.
בהתאם ישנם 5 סיווגים אפשריים: ההתחלתי הוא 1, והסיווג הגבוה ביותר הוא 5. כשקבלן בנייה קלה מגיש בקשה לרישום בפנקס הקבלנים של משרד הבינוי והשיכון, הסיווג שיינתן לו הוא תמיד 1. לאחר מכן ניתן להעלות את הסיווג.
למה כדאי להעלות סיווג?
סיווג הוא קודם כל מיתוג: באופן טבעי לקוחות מתרשמים יותר מקבלן בעל סיווג 3 מאשר מקבלן בעל סיווג 1 (בכל ענף פעילות, מבנייה קלה ועד עבודות אספלט, איטום מבנים, פיתוח חצרות, מתקני אנרגיה סולארית ועוד ועוד).
בנוסף, ככל שהסיווג גבוה יותר כך קבלן מורשה לבצע פרויקטים בהיקף משמעותי יותר. קבלן עם סיווג 1 יכול לקחת על עצמו עבודות של עד 2,000 מ"ר, סיווג 2 כבר מאפשר לבצע עבודות של עד 3,000 מ"ר, בסיווג 3 התקרה היא 5,000 מ"ר, סיווג 4 כבר מכפיל את המקסימום האפשרי ל-10,000 מ"ר וקבלנים בעלי הסיווג הגבוה ביותר לא מוגבלים מבחינת שטח הפרויקט.
איך מעלים את הסיווג?
קיימות שתי דרכים להעלות סיווג קבלני עבור קבלנים של בנייה קלה: דרך אחת היא להשלים פרויקט בהיקף של לפחות 70% מהמקסימום המותר. כך למשל קבלן שרוצה להעלות את הסיווג מ-1 ל-2 יבצע פרויקט של לפחות 1,400 מ"ר.
הדרך השנייה היא לבצע שתי עבודות, בשני אתרים שונים, אבל עם חפיפה של 50% לפחות מבחינת זמני הביצוע. תנאי נוסף הוא שכל פרויקט יהיה בהיקף של לפחות 40% מהמקסימום המותר, ושניהם ביחד יהיו בהיקף של 100% או יותר מהמקסימום. לדוגמה, קבלן בנייה קלה בעל סיווג 2 יכול לבצע פרויקט אחד של 1,500 מ"ר ועוד פרויקט של 1,800 מ"ר וכך להעלות את הסיווג ל-3.
בכל מקרה מומלץ לבצע העלאת סיווג קבלני בליווי מומחים כדי להשלים את ההליך הבירוקרטי מול רשם הקבלנים בזמן קצר ככל האפשר. עוד חשוב להדגיש שהעלאת סיווג אפשרית רק אחרי שחלפה לפחות שנה מהעלאת הסיווג הקודמת או מאז הרישום ההתחלתי לפנקס הקבלנים.
שלבים בבניית גג עץ:
- עיצוב ותכנון:
– עבודה עם אדריכל או מעצב ובונה גגות ליצירת תוכנית מפורטת לגג העץ, תוך התחשבות בגורמים כמו שיפוע הגג, יכולת נשיאת עומס וסגנון רצוי.
- בחירת חומרים:
– בחר את סוג העץ המתאים לבנות את גג, בהתחשב בעמידותו בפני מזג האוויר והמשיכה האסתטית שלו. האפשרויות הנפוצות כוללות ארז, סקויה ואורן מטופל.
- שיקולים מבניים:
– ודא שמבנה הגג חזק מספיק כדי לתמוך במשקל גג העץ. התייעץ עם מהנדס מבנים או איש מקצוע מוסמך כדי להעריך את כושר נשיאת העומס ולבצע את כל השינויים הדרושים.
- התקנה:
– פעל לפי שיטות עבודה מומלצות בעת בניית גג העץ, לרבות טכניקות מסמר נכונות, הקפדה על אוורור נאות ושימוש בחומרי תחתון והבהב מתאימים למניעת דליפות.
- גימור:
– יש למרוח איטום מגן או חומר משמר לעץ כדי לשפר את אורך חיי הגג. יש לבדוק ולתחזק את הגג באופן קבוע כדי לטפל בכל בעיה באופן מיידי.
שיקולים לפני בניית גג עץ:
- אקלים:
– קחו בחשבון את האקלים המקומי בבניית גג עץ. מיני עץ מסוימים עשויים להתאים יותר לתנאי מזג אוויר ספציפיים. לדוגמה, ארז ידוע בעמידותו הטבעית בפני ריקבון ונזקי חרקים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לאקלים לח או גשום.
- תחזוקה:
– תחזוקה שוטפת חיונית לשמירה על אורך החיים והמראה של גג עץ אחרי הבניה. משימות התחזוקה עשויות לכלול ניקוי, טיפול בעץ כדי להגן מפני רטיבות או גידול פטריות, ובדיקת כל סימני נזק או בלאי.
- בטיחות אש:
– בטיחות אש היא דאגה משמעותית כאשר משתמשים בעץ לבניית גג. הקפידו על עמידה בחוקי הבנייה והתקנות לגבי עמידות באש ושקול טיפול בעץ בציפויים מעכבי אש או שימוש בתוספים עמידים בפני אש במהלך תהליך הבנייה.
בסופו של דבר, בניית גג עץ היא דרך להחדיר למבנה יופי טבעי, קיימות ועמידות. עם המשיכה הנצחית והיתרונות הסביבתיים שלו, גג עץ מביא אסתטיקה ייחודית לכל בניין. על ידי התחשבות בגורמים כמו אקלים, תחזוקה ובטיחות אש, והקפדה על טכניקות התקנה נכונות, גג עץ שבנוי טוב יכול לספק מחסה מזמין ועמיד לאורך שנים.